Čištění pleti mýdly

Nějaký ten měsíc, možná i rok, si už pleť neodličuji a nečistím ničím jiným jak mýdlem. Proč právě mýdla? Je to tak jednoduché a má pleť je s nimi moc spokojená. Dříve jsem používala tolik přípravků od odličovacích mlék, které mi absolutně nesedly, přes všelijaké pleťové vody, pěny, oleje a další přípravky. Mýdla však u mě zvítězila na plné čáře. Na oči jsem používala kokosový olej, teď ho nahradil nový odličovač očí od Coslysu, který momentálně zkouším, a určitě i o něm ode mě dříve či později uslyšíte.

Při výběru mýdla nejsem zatím nějak extra náročná, ale možná se to časem vystupňuje, protože je chci střídat a vyzkoušet jich co nejvíce. Celou tuto mýdlovou éru jsem začala neemovým mýdlem od značky Ecce Vita. Je to zelené přírodní mýdlo založené na zmýdelněném nimbovém olej. Nimba je strom pocházející z Indie a v přírodní kosmetice má své zastoupení. Myslím si, že celkem i velké a já osobně jsem vyzkoušela už spoustu produktů s ní (momentálně i neemový prášek, který používám jako hloubkovou masku na pleť). Mýdlo mám už opravdu dlouho a ještě pořád ho mám! Až se divím, ale bohužel jsem nevydržela a nakoupila další. Co se týče odlíčení pleti, i make-upu, tak není potřeba žádné dočištování. Pleť je po jeho použití opravdu čistá a stačí ji jen namazat olejíčkem či krémem. Samo o sobě mi nevysušovalo pokožku, když jsem se třeba zapomněla namazat. Takže za mě super skvělé mýdlo, zejména třeba na problematickou pleť!

Jako druhé jsem vyzkoušela černé africké mýdlo Dudu-Osun. Toto mýdlo je opravdu celé černé a existuje v parfemované a neparfemované podobě. Jako bonus jsou i dvě velikosti a ta menší varianta, kterou jsem i měla, je opravdu rozkošná. A parfemovaná podoba opravdu krásně voní! Co se týče účinků odlíčení, tak bylo o něco slabší jak mýdlo neemové. Po vyčištění jsem musela pleť ještě doodlíčit, protože na make-up zkrátka nestačilo. Úžasně však pění a jeho používání je velmi příjemné. Opět jsem se nesetkala s nějakým vysušením. A taktéž jsem ho využila kvůli účinků na pleť s akné.

 

A jako poslední mýdlo, o kterém Vám chci napsat, a zároveň to, co momentálně používám, je pleťové čistící mýdlo Mádara. Mádara má na trhu dvě tuhá mýdla na pleť, jedno je čistící fialové (to právě používám) a druhé je vyrovnávací zelené (i na něj dojde řada). Mýdlo Mádara má tak krásnou vůni a ve všech požadavcích mi absolutně vyhovuje. Make-up odstraní opravdu excelentně, nevysušuje, zanechává pokožku super jemnou a prostě stojí za vyzkoušení. Ze všech tří mýdel mě okouzlilo naprosto nejvíce! Opět jsem ho volila na mou problematickou pokožku.

 

A na závěr takové krátké shrnutí.
Mýdlo vždy používám večer na odstranění make-upu, ale i ráno po probuzení. Ráno to není úplně potřeba, ale tak nějak jsem si na to zvykla a už si ráno nedokážu představit bez mýdlového čištění. Absolutní základ pro mě je, aby mýdlo nevysušovalo. Myslím si, že klasická drogerkovká mýdla tuto vlastnost bohužel mají. A pokud už by Vás vysušovalo, tak nezapomínejte na mazání! Na noc nejlíp nějaký výživný olejíček a přes něj klidně i hutnější krém. Tak to dělám já a naprosto pak miluji svoji jak já říkám “nacucanou” pleť po probuzení. O tom ale zase jindy. Co se týče mého akné, tak si myslím, že nejlépe na něj působí právě mýdlo Mádara, ale i neemové bylo moc fajn. Záleží asi spíše na tom, jak Vám které sedne. Někdo si na problematickou pleť zase nemůže vynachválit Dudu-Osun. A nebo úplně jiné mýdlo, které jsem ještě nevyzkoušela.

Doufám, že jsem Vám tímto článkem malinko rozšířila obzory, co se kosmetiky a péče o pleť týká. Určitě nějaké to mýdlo vyzkoušejte, a pokud již nějaké používáte, tak mi určitě napište jaké a jak jste s ním spokojené!


Složení jednotlivých mýdel:

Neemové mýdlo Ecce Vita - palmitan sodný, neem, glycerin, parfemace
Dudu-Osun - palmitan sodný a draselný, glycerin, voda, bambucké máslo, med, citroníky, prášek z afrického santalu, aloe vera
Mádara mýdlo - palmitan sodný, zmýdelněný kokosový olej (sodná sůl), voda, glycerin, aroma, citronan sodný, ostružinový extrakt, kaolin, barviva: ultramarín, slída a oxid titaničitý, pšenice, tokoferol, betaine, limonene

Klady:

  • přírodní kosmetika
  • kvalitní mýdla

Zápory:

10/10

Profilový obrázek autorky článku

Tento produkt pro Vás zhodnotila Verůn.

Recenze byla zveřejněna dne 03.12.2017.

Naposledy byla recenze upravena dne 13.12.2017.

Komentáře

Tuto recenzi zatím nikdo neokomentoval. Buď první!

Můj komentář:

Komentáře mohou přidávat pouze přihlášené uživatelky.

Facebook

Instagram

Nejčtenější

01 DIY - Sklenička plná lásky aneb "Miluji Tě protože..."
02 Šup s vlásky do drdolu!
03 Antibakteriální čistící pěna SEBAMED
04 Pět jednoduchých účesů na ples
05 Lehké účesy do školy

Chatbox

26.7.2016 10:39:14

Verůn:

Péťo, já jsem trošku mimo tyto věci jako jsou depilační krémy, voskové pásky a tak, ale třeba se Ti ozve jiná adminka .

22.7.2016 12:29:53

Péťa:

Ahoj, měla bych dotaz ohledně holení. Doporučíte mi nějaké produkty, např. depilační krémy od Veet nebo nějaké voskové pásky? Jednou je měla moje sestra, ale vůbec nefungovaly prý. (Balea). Bylo by fajn takové téma, díky)

28.2.2016 12:31:06

janika:

super

28.10.2015 10:36:29

Verůn:

Ahoj Lali, napiš mi když tak do zpráv sem nebo na stránku . Také jsem tam prodávala maturitní šaty .

11.10.2015 19:40:34

Lali:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte některá z vás zkušenost s votočvohoz? Jedna holčina má zájem o šaty co jsem tam dala ale přesně nevím, jak obchod funguje...

19.9.2015 21:22:24

Mia:

Fb: Miriam Sedlarova @: Miriam.Sedlarova@email.cz Predstavim si vlasy, nevim proc

7.8.2015 14:47:31

Káčes:

Moc děkujeme za pochvalu, hodně to potěší

7.8.2015 14:38:30

MRS.Fabulous:

Chtěla bych pogratulovat adminkám/webmasterovi protože i přesto že minulý vzhled blogu se mi líbil, tenhle je určitě lepší!! líbí se mi jak jste rozdělili články, hledání pak bude určitě jednodušší Jsem zvědavá čím nás překvapíte příští rok D

7.7.2015 12:21:22

Verůn:

Ahoj Bell, zkoušela jsem ho a byl fajn. Pokud netrpíš nějakým hodně závažným typem, tak by Ti to mohlo pomoct .

2.7.2015 18:49:39

Bell:

Ahoj, už jste zkoušeli ten odvar z bobkového listu na akné? Moc by mě to zajímal

2.3.2015 20:18:37

ell:

Barča: zkus vinted

1.3.2015 21:51:45

Barča:

ahojky, chcem sa spýtať na nejakú stránku s predajom a výmenov oblečenia,triedila som šatník, poznáte niekto nejakú dobrú prosím? )

14.2.2015 19:57:05

leniehrenbergerova:

Ahojky nevíte někdo co na spálené vlasy po žehličcke kromě ostříhání ?

12.2.2015 23:21:20

PáJinkaa:

Skvělá stránka! aji na Fb

12.2.2015 14:23:34

S.:

Baša: Jedině zajít ke kosmetičce, ona tě jich zbaví. Chodit pravidelně

11.2.2015 21:41:55

Baša:

Jú ozaj, nemali by ste nejaký tip na čierne bodky v oblasti nosa?

4.2.2015 09:18:02

Verůn:

Slečny, co nejdříve se budu snažit na všechny Vaše dotazy odpovědět . Odpověď najdete zde nebo na Facebookové stránce .

2.2.2015 17:41:51

Domuše:

Ahojte holkyneznáte nějakej trik nebo nějakej krém nebo prostě cokoliv na kruhy pod očima?Ráno když se probudím tak to vypadá hrozně i když jsem dostatečně vyspaná předem díky

2.2.2015 12:37:50

Pharme564:

Very nice site!

31.1.2015 12:44:07

Johne399:

I really like your writing style, fantastic information, thanks for putting up bbfkdegecgba

29.1.2015 13:21:22

Luce:

Ahoj, nemohl by mi někdo poradit co mám dělat s vlasy? Po umytí je mám hezky kudrnaté, ale přes noc se mně vždy zvláštně přeleží, že je musím okamžitě stáhnout aby se mně nikdo nelekl

29.1.2015 00:04:36

Baša:

Zdravím! Mňa by celkom potešili články/motivačné fotky od adminky(niek?) ktorá sa venuje zdravému živ. štýlu. Inak vám všetkým držím palce a prajem krásny deň xx

25.1.2015 20:23:05

Peeta:

Prosím cokoliv na objem vlasů! Hlavně aby to fungovalo

11.1.2015 12:34:30

Káčes:

Ahoj Šárko, podívej se do rubriky Články, je tam celý seznam

10.1.2015 19:57:02

Sarka*16:

Holky neznáte nějakou komedii nebo romantickej film teď na večer?

10.1.2015 14:55:35

Lucy:

Ano..přesně černý tečky to je to co mě trápí )

7.1.2015 17:20:18

Peeta:

To taky no

7.1.2015 17:13:38

Dagmárek:

Hej Peeto.. Spíš na černý tečky

6.1.2015 20:08:38

Peeta:

Ahoj holky, mohly by jste mi poradit něco na mastnou pleť? Děkuju

4.1.2015 15:04:38

Dagmárek:

Děkuji Lucy, píšu ti zprávu

3.1.2015 18:46:20

Lucy:

přeju hodně štěstí se sciama ...já je dělala minulej rok a můžeš mi prosím poradit nějaky protahovaní ....na provaz a roštěp ??

3.1.2015 16:49:45

Verůn:

Tak to hodně štěstí, hlavně s těmi SCIO testy .

3.1.2015 16:10:04

Dagmárek:

Že se naučím provaz i na druhou nohu a roštěp A taky, že si začnu zkoušet SCIA abych udělala příjmačky

3.1.2015 14:35:15

Verůn:

Vítej u nás, Minnie .

3.1.2015 14:33:49

Minnie:

Ahoj

2.1.2015 20:19:53

Verůn:

Jůů, už i Dagmarka tu je :3. A copak sis dala?

2.1.2015 20:05:18

Dagmárek:

Jojo dala Celkem dost, tak se uvidí

2.1.2015 19:16:47

Verůn:

Tak co, slečny? Daly jste si nějaké novoroční předsevzetí?

2.1.2015 18:30:35

Peťula:

Ahojky

2.1.2015 15:45:27

Anne:

Lúca: Ďakujem ti...

2.1.2015 15:43:03

Lůca:

Anne: tady máš odkaz : http://www.inhair.cz/salerm-biokera/957-salerm-biokera-sampon-proti-mastnym-vlasum-8420282032773.html

2.1.2015 15:42:23

Lůca:

Anne: kamarádka mi vyprávěla o tomto Salerm Biokera,ale stoji asi 400,- nebo to zkus přírodní cestou

2.1.2015 15:36:54

Anne:

Neviete niekto nejaký šampón alebo balzam, proste hocičo na mastné vlasy? Vopred ďakujem...

2.1.2015 15:35:57

Lůca:

Kajo: Já na suché vlasy a suchou pokožku dělám toto: Tři lžíce panenského oleje rozmícháme či rozmixujeme s jedním žloutkem vlastně na jakousi domácí majonézu. Pak přidáme pár kapek citronu či jablečného octa. Rozmícháme, naneseme na vlasy, zabalíme do fólie a nakonec do ručníku. Vydržíme tak dlouho, jak to jen bude možné. Poté obklad pořádně opláchneme a umyjeme si vlasy.

1.1.2015 23:46:18

véčko :

Káča já už chápu proč nechodis skoro ven

1.1.2015 23:44:25

kaja:

ahojte dievcence co mi odporucate na suche vlasy?

1.1.2015 22:20:23

Anne:

Krásny Nový rok Vám prajem...

1.1.2015 21:58:34

Maťi:

Ahojte, Šťastný Nový rok želám

1.1.2015 20:33:36

Amichaela:

Zdravím jak se máte slečny? je super že je i stránka Jak jste užily Silvestra?

1.1.2015 14:59:08

Nessa :

Všetko dobré do nového roku želám

Poslední aktivita

12.srpna 09:49

Verůn

Nový článek

29.července 13:04

Verůn

Nový článek

18.července 15:52

Káčes

Nový článek

28.června 12:49

Verůn

Nový článek

16.června 15:26

Verůn

Nový článek

Registrace

Zapomenuté heslo