Fotokniha od Saal Digital

Minule jsem ze své cesty do Švédska udělala k Vánocům celé rodině kalendáře. Visí u nás v obývacím pokoji, v Ostravě v bytě studenta, i v panelovém domě na veřejné chodbě. A já z nich mám stále radost. Ale konec roku se blíží, blíží se doma, kdy už nebude na co koukat.

A tak jsem se rozhodla letos vyzkoušet fotoknihu. Fotek bylo dost, ale vlastně i málo. Pršelo, Stockholm byl pod mraky a moc skvělých záběrů se mi nepovedlo. Ale roztřídila jsem fotky, vybrala ty nejlepší a vytvořila dvě malé A5 fotoknihy. Pro mě, a pro člověka, který to všechno spáchal. Pro toho, který mi ukázal, že sny se dají plnit i vícekrát. Stačí jen chtít.

A svou fotoknihu jsem svěřila Saal digital. A jak jsem byla spokojená? Mě zděšení, rozčílení i bezradnost se nakonec obrátilo na radost, úsměv a spokojenost. Tak jdeme tedy na to, od samého zrození.

V dnešní době je samozřejmostí, že si fotoprodukty můžete sami navrhnout a uspořádat v programu, který si lehce stáhnete. A v tuto chvíli přišla první fáze mé zoufalosti, na odeslání objednávky jsem totiž po příjezdu domů měla už jen tři dny. A můj notebook se rozhodl klasicky protestovat. Nejdříve nejel internet, pak mu chyběl nějaký kus Adobe, a když jsem po hodinách stáhla i tento update, notebook se rozhodl, že se s Adobe prostě bavit nebude. Po dalších aktualizacích mi Adobe oznámil, že můj model je hold moc starý na to, aby s ním pracoval. A já bezvládně ležela na klávesnici, zatímco můj notebook psal, že danou akci nelze provést.

Naštěstí mám moderní maminku, která vlastní také svůj přenosný počítač a dokonce byl i poddajný a bavil se s program na přípravu fotoproduktů! A tak byla má máma tři dny bez možnosti půjčit si svůj vlastní notebook.

Překvapila mě snadnost programu. Mám opravdu ráda, když je program chytrý a má přednastavené možnosti rozmístění obrázků. Takže práce  ním byla naprosto jednoduchá záležitost. Nahrát fotky, vybrat obálku knihy, což byla mimochodem ta nejhorší věc, kterou jsem při tvoření musela absolvovat. Když jsem zkoušela dát nějakou fotku, prostě mi to nesedělo. Z jejich návrhů pozadí se mi nic nelíbilo. Ale nakonec jsem našla jeden šedý s jemnou strukturou a bylo jasno. Pak už jen stačilo přiřadit fotky, upravit, naaranžovat a objednat!

Musím pochválit dobrou informativnost. Věděla jsem, že dostali mou objednávku, že jde k tisku, že je vytisknutá, i že je na cestě. Pochválit také musím skvostné a pečlivé zabalení celé zásilky. Už je to možná má pracovní deformace, že zkoumám, zda je vše perfektně zabalené…

První malý šok přišel při otevření první stránky. Na pohled se mi zdálo, že jsou fotku trochu rozmazané. Naštěstí jsem měla tento pocit asi jen u tří fotek. U fotek, které byly foceny I-phonem. Takže je lepší na fotoknihy používat opravdu kvalitní fotky. Ale ať jsem ukazovala fotoknihu komukoliv, nikdo by neřekl, že jsou fotky rozmazané. Nikdo nic neříkal. A když jsem to zmínila, všichni tvrdili, že se mi to zdá. Takže je vlastně vše v pořádku.

Poté následovalo listování zbytkem knihy. Fotky byly krásně barevné, kvalitní a zaostřené. Přesně tak, jak jsem si to představovala. Musím pochválit jejich materiál a pevnost. Myslím, že jen stěží je někde namočím, poškrábu či pokrčím. Za to jsem hodně ráda!

Dále musím pochválit i vazbu. Pevná, krásně a precizně složená, bez jakékoliv vady. A hlavně! Tak nějak jsem čekala, že u fotek, které jsou přes dvě strany, půjde vidět vnitřní ohyb, a přijdu o kus fotky. Ale kde že! Díky pevní vazbě i pevným stránkám je přechod ze stránky na stránku naprosto plynulý a z dálky byste nepoznali, že to jsou dvě strany! S fotoknihami mám většinou opačné zkušenosti, proto mě toto velmi potěšilo.

A nakonec bych ještě ráda pochválila nenucenost Saal digital se prezentovat. Na zadní straně je malý QR kód, který ale neskrývá reklamu, ani odkaz na výrobce, ale odkaz na majitele fotoknihy, takže na můj profil. Takže žádné nepříjemné vnucování s velkým nápisem, ale jen malý QR kód.

A teď už jen malý náhled na můj výtvor.

Klady:

  • jednoduchý program
  • zasílání informací o průběhu
  • dobře zabalená zásilka
  • pevná vazba
  • pevné listy
  • skvělá kvalita a barvy
  • žádná přehnaná propagace

Zápory:

  • žádné zápory jsem nenašla

Pokud tedy budu příště plánovat další fotoknihy, případně jiné fotoprodukty, ráda se opět obrátím na Saal digital. Tentokrát ale s povolnějším počítačem a bez fotek z chytrých telefonů.

10/10

Profilový obrázek autorky článku

Tento produkt pro Vás zhodnotila Káčes.

Recenze byla zveřejněna dne 18.10.2017.

Naposledy byla recenze upravena dne 18.10.2017.

Komentáře

Tuto recenzi zatím nikdo neokomentoval. Buď první!

Můj komentář:

Komentáře mohou přidávat pouze přihlášené uživatelky.

Facebook

Instagram

Nejčtenější

01 DIY - Sklenička plná lásky aneb "Miluji Tě protože..."
02 Šup s vlásky do drdolu!
03 Antibakteriální čistící pěna SEBAMED
04 Pět jednoduchých účesů na ples
05 Half up half down hairstyles

Chatbox

26.7.2016 10:39:14

Verůn:

Péťo, já jsem trošku mimo tyto věci jako jsou depilační krémy, voskové pásky a tak, ale třeba se Ti ozve jiná adminka .

22.7.2016 12:29:53

Péťa:

Ahoj, měla bych dotaz ohledně holení. Doporučíte mi nějaké produkty, např. depilační krémy od Veet nebo nějaké voskové pásky? Jednou je měla moje sestra, ale vůbec nefungovaly prý. (Balea). Bylo by fajn takové téma, díky)

28.2.2016 12:31:06

janika:

super

28.10.2015 10:36:29

Verůn:

Ahoj Lali, napiš mi když tak do zpráv sem nebo na stránku . Také jsem tam prodávala maturitní šaty .

11.10.2015 19:40:34

Lali:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte některá z vás zkušenost s votočvohoz? Jedna holčina má zájem o šaty co jsem tam dala ale přesně nevím, jak obchod funguje...

19.9.2015 21:22:24

Mia:

Fb: Miriam Sedlarova @: Miriam.Sedlarova@email.cz Predstavim si vlasy, nevim proc

7.8.2015 14:47:31

Káčes:

Moc děkujeme za pochvalu, hodně to potěší

7.8.2015 14:38:30

MRS.Fabulous:

Chtěla bych pogratulovat adminkám/webmasterovi protože i přesto že minulý vzhled blogu se mi líbil, tenhle je určitě lepší!! líbí se mi jak jste rozdělili články, hledání pak bude určitě jednodušší Jsem zvědavá čím nás překvapíte příští rok D

7.7.2015 12:21:22

Verůn:

Ahoj Bell, zkoušela jsem ho a byl fajn. Pokud netrpíš nějakým hodně závažným typem, tak by Ti to mohlo pomoct .

2.7.2015 18:49:39

Bell:

Ahoj, už jste zkoušeli ten odvar z bobkového listu na akné? Moc by mě to zajímal

2.3.2015 20:18:37

ell:

Barča: zkus vinted

1.3.2015 21:51:45

Barča:

ahojky, chcem sa spýtať na nejakú stránku s predajom a výmenov oblečenia,triedila som šatník, poznáte niekto nejakú dobrú prosím? )

14.2.2015 19:57:05

leniehrenbergerova:

Ahojky nevíte někdo co na spálené vlasy po žehličcke kromě ostříhání ?

12.2.2015 23:21:20

PáJinkaa:

Skvělá stránka! aji na Fb

12.2.2015 14:23:34

S.:

Baša: Jedině zajít ke kosmetičce, ona tě jich zbaví. Chodit pravidelně

11.2.2015 21:41:55

Baša:

Jú ozaj, nemali by ste nejaký tip na čierne bodky v oblasti nosa?

4.2.2015 09:18:02

Verůn:

Slečny, co nejdříve se budu snažit na všechny Vaše dotazy odpovědět . Odpověď najdete zde nebo na Facebookové stránce .

2.2.2015 17:41:51

Domuše:

Ahojte holkyneznáte nějakej trik nebo nějakej krém nebo prostě cokoliv na kruhy pod očima?Ráno když se probudím tak to vypadá hrozně i když jsem dostatečně vyspaná předem díky

2.2.2015 12:37:50

Pharme564:

Very nice site!

31.1.2015 12:44:07

Johne399:

I really like your writing style, fantastic information, thanks for putting up bbfkdegecgba

29.1.2015 13:21:22

Luce:

Ahoj, nemohl by mi někdo poradit co mám dělat s vlasy? Po umytí je mám hezky kudrnaté, ale přes noc se mně vždy zvláštně přeleží, že je musím okamžitě stáhnout aby se mně nikdo nelekl

29.1.2015 00:04:36

Baša:

Zdravím! Mňa by celkom potešili články/motivačné fotky od adminky(niek?) ktorá sa venuje zdravému živ. štýlu. Inak vám všetkým držím palce a prajem krásny deň xx

25.1.2015 20:23:05

Peeta:

Prosím cokoliv na objem vlasů! Hlavně aby to fungovalo

11.1.2015 12:34:30

Káčes:

Ahoj Šárko, podívej se do rubriky Články, je tam celý seznam

10.1.2015 19:57:02

Sarka*16:

Holky neznáte nějakou komedii nebo romantickej film teď na večer?

10.1.2015 14:55:35

Lucy:

Ano..přesně černý tečky to je to co mě trápí )

7.1.2015 17:20:18

Peeta:

To taky no

7.1.2015 17:13:38

Dagmárek:

Hej Peeto.. Spíš na černý tečky

6.1.2015 20:08:38

Peeta:

Ahoj holky, mohly by jste mi poradit něco na mastnou pleť? Děkuju

4.1.2015 15:04:38

Dagmárek:

Děkuji Lucy, píšu ti zprávu

3.1.2015 18:46:20

Lucy:

přeju hodně štěstí se sciama ...já je dělala minulej rok a můžeš mi prosím poradit nějaky protahovaní ....na provaz a roštěp ??

3.1.2015 16:49:45

Verůn:

Tak to hodně štěstí, hlavně s těmi SCIO testy .

3.1.2015 16:10:04

Dagmárek:

Že se naučím provaz i na druhou nohu a roštěp A taky, že si začnu zkoušet SCIA abych udělala příjmačky

3.1.2015 14:35:15

Verůn:

Vítej u nás, Minnie .

3.1.2015 14:33:49

Minnie:

Ahoj

2.1.2015 20:19:53

Verůn:

Jůů, už i Dagmarka tu je :3. A copak sis dala?

2.1.2015 20:05:18

Dagmárek:

Jojo dala Celkem dost, tak se uvidí

2.1.2015 19:16:47

Verůn:

Tak co, slečny? Daly jste si nějaké novoroční předsevzetí?

2.1.2015 18:30:35

Peťula:

Ahojky

2.1.2015 15:45:27

Anne:

Lúca: Ďakujem ti...

2.1.2015 15:43:03

Lůca:

Anne: tady máš odkaz : http://www.inhair.cz/salerm-biokera/957-salerm-biokera-sampon-proti-mastnym-vlasum-8420282032773.html

2.1.2015 15:42:23

Lůca:

Anne: kamarádka mi vyprávěla o tomto Salerm Biokera,ale stoji asi 400,- nebo to zkus přírodní cestou

2.1.2015 15:36:54

Anne:

Neviete niekto nejaký šampón alebo balzam, proste hocičo na mastné vlasy? Vopred ďakujem...

2.1.2015 15:35:57

Lůca:

Kajo: Já na suché vlasy a suchou pokožku dělám toto: Tři lžíce panenského oleje rozmícháme či rozmixujeme s jedním žloutkem vlastně na jakousi domácí majonézu. Pak přidáme pár kapek citronu či jablečného octa. Rozmícháme, naneseme na vlasy, zabalíme do fólie a nakonec do ručníku. Vydržíme tak dlouho, jak to jen bude možné. Poté obklad pořádně opláchneme a umyjeme si vlasy.

1.1.2015 23:46:18

véčko :

Káča já už chápu proč nechodis skoro ven

1.1.2015 23:44:25

kaja:

ahojte dievcence co mi odporucate na suche vlasy?

1.1.2015 22:20:23

Anne:

Krásny Nový rok Vám prajem...

1.1.2015 21:58:34

Maťi:

Ahojte, Šťastný Nový rok želám

1.1.2015 20:33:36

Amichaela:

Zdravím jak se máte slečny? je super že je i stránka Jak jste užily Silvestra?

1.1.2015 14:59:08

Nessa :

Všetko dobré do nového roku želám

Poslední aktivita

10.listopadu 11:34

Verůn

Nový článek

6.listopadu 18:35

Verůn

Nový článek

2.listopadu 16:05

Verůn

Nový článek

6.října 16:53

Verůn

Nový článek

29.září 10:59

Verůn

Nový článek

Registrace

Zapomenuté heslo