Micelární voda GARNIER

Krásný podvečer, Rubínky! ♥

Kosmetickou recenzi na růžovou micelární vodu od Garnier pro Vás chystám už delší dobu. Používám ji už nějaký ten pátek a strašně moc jsem si ji oblíbila. Chtěla bych se proto k ní i více rozepsat, co se týče složení z chemického hlediska. Co která látka v ní obsažená znamená a co dělá s naší pokožkou. A možná bych tyto informace mohla uvádět i u dalších výrobků. Všechno samozřejmě bude zcela orientační, abyste se tak nějak seznámili s tím, z čeho je kosmetika vyráběná a co jak funguje. A vlastně abych i já prohloubila své znalosti z tého oblasti chemie, která jak dobře víte, je mou oblíbenou.

Nejdříve ale začnu tím, že mám problematickou pleť. Jak spousta z Vás ví. Akné mě trápí už řádku let. Tato micelární voda není nijak určena pro problematickou pleť (pouze pro citlivou), ale té mé opravdu vyhovuje. Dovoluji si i říct, že jsem snad nenarazila na žádnou, která by se jí vůbec mohla rovnat. Je prostě skvělá a i když její cena je malinko vyšší, tak rozhodně neprohloupíte. Samozřejmě, že každému může sednout jinak, ale myslím, že jsem na ni ještě neslyšela ani nečetla žádné špatné ohlasy. Pokud nějaké špatné zkušenosti máte, tak se se mnou a ostatními určitě podělte.

Na obalu je psáno 3in1 - odstraňuje make-up, čistí a zjemňuje pleť. Měla by být bez parfemace a odlíčit by měla jak tvář, tak i oči a rty. Balení má 400 ml, což by mělo odpovídat tak na 200 použití. Co se týče složení, tak obsahuje tyto látky: voda, hexylene glycol, glycerin, disodium cocoamphodiacetate, disodium EDTA, poloxamer 184 a polyaminopropyl biguanide.

Voda - to máme všichni jasno
Hexylene Glycol - méně doporučovaná látka při výrobě kosmetiky, protože způsobuje u některých jedinců alergické reakce. Co jsem ale četla, tak ho třeba používá i značka Vichy či La Roche-Posay.
Glycerin - ve správném množství se používá jako zvlhčovadlo, při jeho vyšších koncentracích ale způsobuje vysušení (více než 30 %). Je schváleno, aby se používal i v přírodní kosmetice. Dělá pleť hladší.
Disodium Cocoamphodiacetate - odvozen z mastných kyselin kokosového oleje. Je velmi vhodný pro citlivou pleť a pokud jsem to správně pochopila, tak napomáhá pěnění výrobku. Proto i tato micelární voda malinko pění.
Disodium EDTA - do kosmetických přípravků se přidává za účelem snížení či zvýšení viskozity. Tato látka nesmí být obsažena v přírodní kosmetice. Oslabuje buněčné membrány.

O posledních dvou látkách, které tvoří menší obsah výrobku, jsem toho moc nenašla, každopádně pokud najdu nějaké informace, tak je určitě doplním, abychom to tu měli kompletní. Většinu informací jsem brala ze stránky http://www.slozenikosmetiky.cz/. Takže kdyby Vás zajímali nějaké další látky, co najdete např. ve své kosmetice doma, tak můžete mrknout sem a určitě se o nich dozvíte víc.

Klady:

  • hladká pleť
  • příjemná vůně
  • jednoduché dočištění pleti
  • hodí se i na problematickou pleť, pěkně ji uklidňuje

Zápory:

  • vyšší cena

Jak bych tedy tuto micelární vodu celkově zhodnotila? Za mě nejlepší z nejlepších. Nemám s ní vůbec žádný problém a myslím si, že mi bude ještě hodně dlouho dělat společnici. Vyzkoušejte ji a třeba i Vás mile překvapí, tak jako mě a mou problematickou pleť .

10/10

Profilový obrázek autorky článku

Tento produkt pro Vás zhodnotila Verůn.

Recenze byla zveřejněna dne 18.04.2017.

Naposledy byla recenze upravena dne 18.04.2017.

Komentáře

Tuto recenzi zatím nikdo neokomentoval. Buď první!

Můj komentář:

Komentáře mohou přidávat pouze přihlášené uživatelky.

Facebook

Instagram

Nejčtenější

01 DIY - Sklenička plná lásky aneb "Miluji Tě protože..."
02 Šup s vlásky do drdolu!
03 Antibakteriální čistící pěna SEBAMED
04 Pět jednoduchých účesů na ples
05 Half up half down hairstyles

Chatbox

26.7.2016 10:39:14

Verůn:

Péťo, já jsem trošku mimo tyto věci jako jsou depilační krémy, voskové pásky a tak, ale třeba se Ti ozve jiná adminka .

22.7.2016 12:29:53

Péťa:

Ahoj, měla bych dotaz ohledně holení. Doporučíte mi nějaké produkty, např. depilační krémy od Veet nebo nějaké voskové pásky? Jednou je měla moje sestra, ale vůbec nefungovaly prý. (Balea). Bylo by fajn takové téma, díky)

28.2.2016 12:31:06

janika:

super

28.10.2015 10:36:29

Verůn:

Ahoj Lali, napiš mi když tak do zpráv sem nebo na stránku . Také jsem tam prodávala maturitní šaty .

11.10.2015 19:40:34

Lali:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte některá z vás zkušenost s votočvohoz? Jedna holčina má zájem o šaty co jsem tam dala ale přesně nevím, jak obchod funguje...

19.9.2015 21:22:24

Mia:

Fb: Miriam Sedlarova @: Miriam.Sedlarova@email.cz Predstavim si vlasy, nevim proc

7.8.2015 14:47:31

Káčes:

Moc děkujeme za pochvalu, hodně to potěší

7.8.2015 14:38:30

MRS.Fabulous:

Chtěla bych pogratulovat adminkám/webmasterovi protože i přesto že minulý vzhled blogu se mi líbil, tenhle je určitě lepší!! líbí se mi jak jste rozdělili články, hledání pak bude určitě jednodušší Jsem zvědavá čím nás překvapíte příští rok D

7.7.2015 12:21:22

Verůn:

Ahoj Bell, zkoušela jsem ho a byl fajn. Pokud netrpíš nějakým hodně závažným typem, tak by Ti to mohlo pomoct .

2.7.2015 18:49:39

Bell:

Ahoj, už jste zkoušeli ten odvar z bobkového listu na akné? Moc by mě to zajímal

2.3.2015 20:18:37

ell:

Barča: zkus vinted

1.3.2015 21:51:45

Barča:

ahojky, chcem sa spýtať na nejakú stránku s predajom a výmenov oblečenia,triedila som šatník, poznáte niekto nejakú dobrú prosím? )

14.2.2015 19:57:05

leniehrenbergerova:

Ahojky nevíte někdo co na spálené vlasy po žehličcke kromě ostříhání ?

12.2.2015 23:21:20

PáJinkaa:

Skvělá stránka! aji na Fb

12.2.2015 14:23:34

S.:

Baša: Jedině zajít ke kosmetičce, ona tě jich zbaví. Chodit pravidelně

11.2.2015 21:41:55

Baša:

Jú ozaj, nemali by ste nejaký tip na čierne bodky v oblasti nosa?

4.2.2015 09:18:02

Verůn:

Slečny, co nejdříve se budu snažit na všechny Vaše dotazy odpovědět . Odpověď najdete zde nebo na Facebookové stránce .

2.2.2015 17:41:51

Domuše:

Ahojte holkyneznáte nějakej trik nebo nějakej krém nebo prostě cokoliv na kruhy pod očima?Ráno když se probudím tak to vypadá hrozně i když jsem dostatečně vyspaná předem díky

2.2.2015 12:37:50

Pharme564:

Very nice site!

31.1.2015 12:44:07

Johne399:

I really like your writing style, fantastic information, thanks for putting up bbfkdegecgba

29.1.2015 13:21:22

Luce:

Ahoj, nemohl by mi někdo poradit co mám dělat s vlasy? Po umytí je mám hezky kudrnaté, ale přes noc se mně vždy zvláštně přeleží, že je musím okamžitě stáhnout aby se mně nikdo nelekl

29.1.2015 00:04:36

Baša:

Zdravím! Mňa by celkom potešili články/motivačné fotky od adminky(niek?) ktorá sa venuje zdravému živ. štýlu. Inak vám všetkým držím palce a prajem krásny deň xx

25.1.2015 20:23:05

Peeta:

Prosím cokoliv na objem vlasů! Hlavně aby to fungovalo

11.1.2015 12:34:30

Káčes:

Ahoj Šárko, podívej se do rubriky Články, je tam celý seznam

10.1.2015 19:57:02

Sarka*16:

Holky neznáte nějakou komedii nebo romantickej film teď na večer?

10.1.2015 14:55:35

Lucy:

Ano..přesně černý tečky to je to co mě trápí )

7.1.2015 17:20:18

Peeta:

To taky no

7.1.2015 17:13:38

Dagmárek:

Hej Peeto.. Spíš na černý tečky

6.1.2015 20:08:38

Peeta:

Ahoj holky, mohly by jste mi poradit něco na mastnou pleť? Děkuju

4.1.2015 15:04:38

Dagmárek:

Děkuji Lucy, píšu ti zprávu

3.1.2015 18:46:20

Lucy:

přeju hodně štěstí se sciama ...já je dělala minulej rok a můžeš mi prosím poradit nějaky protahovaní ....na provaz a roštěp ??

3.1.2015 16:49:45

Verůn:

Tak to hodně štěstí, hlavně s těmi SCIO testy .

3.1.2015 16:10:04

Dagmárek:

Že se naučím provaz i na druhou nohu a roštěp A taky, že si začnu zkoušet SCIA abych udělala příjmačky

3.1.2015 14:35:15

Verůn:

Vítej u nás, Minnie .

3.1.2015 14:33:49

Minnie:

Ahoj

2.1.2015 20:19:53

Verůn:

Jůů, už i Dagmarka tu je :3. A copak sis dala?

2.1.2015 20:05:18

Dagmárek:

Jojo dala Celkem dost, tak se uvidí

2.1.2015 19:16:47

Verůn:

Tak co, slečny? Daly jste si nějaké novoroční předsevzetí?

2.1.2015 18:30:35

Peťula:

Ahojky

2.1.2015 15:45:27

Anne:

Lúca: Ďakujem ti...

2.1.2015 15:43:03

Lůca:

Anne: tady máš odkaz : http://www.inhair.cz/salerm-biokera/957-salerm-biokera-sampon-proti-mastnym-vlasum-8420282032773.html

2.1.2015 15:42:23

Lůca:

Anne: kamarádka mi vyprávěla o tomto Salerm Biokera,ale stoji asi 400,- nebo to zkus přírodní cestou

2.1.2015 15:36:54

Anne:

Neviete niekto nejaký šampón alebo balzam, proste hocičo na mastné vlasy? Vopred ďakujem...

2.1.2015 15:35:57

Lůca:

Kajo: Já na suché vlasy a suchou pokožku dělám toto: Tři lžíce panenského oleje rozmícháme či rozmixujeme s jedním žloutkem vlastně na jakousi domácí majonézu. Pak přidáme pár kapek citronu či jablečného octa. Rozmícháme, naneseme na vlasy, zabalíme do fólie a nakonec do ručníku. Vydržíme tak dlouho, jak to jen bude možné. Poté obklad pořádně opláchneme a umyjeme si vlasy.

1.1.2015 23:46:18

véčko :

Káča já už chápu proč nechodis skoro ven

1.1.2015 23:44:25

kaja:

ahojte dievcence co mi odporucate na suche vlasy?

1.1.2015 22:20:23

Anne:

Krásny Nový rok Vám prajem...

1.1.2015 21:58:34

Maťi:

Ahojte, Šťastný Nový rok želám

1.1.2015 20:33:36

Amichaela:

Zdravím jak se máte slečny? je super že je i stránka Jak jste užily Silvestra?

1.1.2015 14:59:08

Nessa :

Všetko dobré do nového roku želám

Poslední aktivita

10.listopadu 11:34

Verůn

Nový článek

6.listopadu 18:35

Verůn

Nový článek

2.listopadu 16:05

Verůn

Nový článek

6.října 16:53

Verůn

Nový článek

29.září 10:59

Verůn

Nový článek

Registrace

Zapomenuté heslo