Rostlinné oleje na problematickou pleť

S novou prací přicházejí i nové zkušenosti s přírodními výrobky. Zkouším nové a nové věci, co se pleti, těla, vlasů, ale i celkového organismu týká. Informace ohledně zdraví jsou pro mě zcela nové, postupně se ale do toho dostávám a jednou Vám budu moct snad psát i o nich. Dnes ale zabrousím do odvětví přírodních olejů na problematickou pleť, která je mou součástí už několik let.

Nimbový (neemový) olej
Nimbový olejíček jsem si pořídila od značky Nobilis Tilia. Kdo z Vás tuto značku nezná, tak se hodně podobá o něco známějšímu Saloosu. Nimba je strom, z jehož plodů se lisuje mastný olej s charakteristickou vůní. Na tu vůni opravdu upozorňuji, protože mi připomíná čínskou polévku. Taková česneková, zkrátka voní po jídle. Těžko se tato vůně popisuje, ale je absolutně v pořádku. Olej není zkažený či podobně. Jeho barva je taková tmavá žlutá a konzistence spíše tužší, stejně jako u kokosového oleje. Rozhodně se nelekněte, když ho budete mít v pevnějším stavu. Na dlani a pleti se Vám pak pěkně rozpustí. Jeho použití je poněkud všestranné (používám i nimbovou masku na pleť a dokonce jsem četla, že se nimba používala i jako nehormonální antikoncepce). Na pleti je olej velmi příjemný, jeho vůně mi vůbec nevadí, spíše naopak. Věřím ale, že někomu by mohla vadit. Proto se před jeho koupí pečlivě rozmyslete. Nevím, jaké budou dlouhodobé účinky, ale nehodlám ho nějak vyřadit ze své péče o pleť. Používám ho dohromady s dalšími zmiňovanými oleji ve směsi, kterou jsem si doma sama namíchala. Sám o sobě působí proti cizorodým bakteriím, má hojivé účinky, je používán i jako doplněk léčení lupénky či ekzémů.

Černuchový olej
Černuchový olej nebo-li olej z černého kmínu mám od značky Fudco (olej Kalinji). Olej je opět charakteristický svou vůní, která je přijatelnější jak u nimbového. Tedy myslím si, že háklivým jedincům bude vadit o něco míň. Z plodů černuchy se za studena lisuje olej, který obsahuje řadu důležitých a účinných látek (vitamíny, omega 3 a 6 mastné kyseliny, minerály,..). Jeho barva je tmavě hnědá a konzistence spíše tekutější, vždy ho mám v kapalném stavu. Používám ho jako všechny oleje na navlhčenou pleť (předem přestříkanou některou z květových vod), jemně vmasíruji a poté na něj dám ještě krém. Teď ho ale mám v kombinaci s ostatními oleji a používám ho stejným způsobem. Nezapomínejte, že oleje se vždy aplikují na navlhčenou pleť, aby se prostřednictvím vody do pleti lépe dostaly. Začala jsem ho používat jako první po příchodu do práce. Na pleti je opět velmi příjemný, nemám s ním jediný problém. Uvidíme, co dlouhodobě.

Šípkový olej
A jako poslední a vlastně jako poslední pořízený tu mám šípkový olej, který mám zakoupený od známé značky Saloos. Tento a nimbový jsem si kupovala jen v menším balení, kdyby mi náhodou nevyhovovaly. Šípkový olej nepoužívám na pleť výhradně proti akné, ale hlavně kvůli regeneraci a taky na jizvičky, na které má opravdu blahodárné účinky. Používala jsem ho již dříve, byla jsem spokojená a slyšela jsem spoustu pozitivních ohlasů. Dále přispívá samozřejmě, co se hydratace týká, působí i proti vráskám a zmírňuje stárnutí pleti. Tento za studena lisovaný výživný olej má červenou barvu a je bohatý na minerály.

Ještě jednou opakuji, že jakýkoliv olej je potřeba dostávat do pokožky přes nějakou květovou nebo i obyčejnou vodu. Tudíž vždy vmasírovávat do navlhčené pleti nebo si můžete přidat pár kapek vybraného oleje do Vašeho oblíbeného krému, aby se dostal tam, kam má. 

Jako další mám na seznamu zajímavý Tamanu olej, brutnákový a možná i konopný, i když ten mi není zrovna nejpříjemnější. A v pozdějších letech stoprocentně arganový! A víte proč? Protože je absolutně skvělý na starší pleť, úžasný na vrásky. Zkrátka by ho měla vlastnit každá žena středního a staršího věku.

Rozmazlujte se, dámy!

Zdroj obrázku: biooo.cz

Klady:

  • přírodní kosmetika
  • kvalitní oleje

Zápory:

  • někomu může vadit vůně

10/10

Profilový obrázek autorky článku

Tento produkt pro Vás zhodnotila Verůn.

Recenze byla zveřejněna dne 26.12.2017.

Naposledy byla recenze upravena dne 26.12.2017.

Komentáře

Tuto recenzi zatím nikdo neokomentoval. Buď první!

Můj komentář:

Komentáře mohou přidávat pouze přihlášené uživatelky.

Facebook

Instagram

Nejčtenější

01 DIY - Sklenička plná lásky aneb "Miluji Tě protože..."
02 Šup s vlásky do drdolu!
03 Antibakteriální čistící pěna SEBAMED
04 Pět jednoduchých účesů na ples
05 Lehké účesy do školy

Chatbox

26.7.2016 10:39:14

Verůn:

Péťo, já jsem trošku mimo tyto věci jako jsou depilační krémy, voskové pásky a tak, ale třeba se Ti ozve jiná adminka .

22.7.2016 12:29:53

Péťa:

Ahoj, měla bych dotaz ohledně holení. Doporučíte mi nějaké produkty, např. depilační krémy od Veet nebo nějaké voskové pásky? Jednou je měla moje sestra, ale vůbec nefungovaly prý. (Balea). Bylo by fajn takové téma, díky)

28.2.2016 12:31:06

janika:

super

28.10.2015 10:36:29

Verůn:

Ahoj Lali, napiš mi když tak do zpráv sem nebo na stránku . Také jsem tam prodávala maturitní šaty .

11.10.2015 19:40:34

Lali:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, máte některá z vás zkušenost s votočvohoz? Jedna holčina má zájem o šaty co jsem tam dala ale přesně nevím, jak obchod funguje...

19.9.2015 21:22:24

Mia:

Fb: Miriam Sedlarova @: Miriam.Sedlarova@email.cz Predstavim si vlasy, nevim proc

7.8.2015 14:47:31

Káčes:

Moc děkujeme za pochvalu, hodně to potěší

7.8.2015 14:38:30

MRS.Fabulous:

Chtěla bych pogratulovat adminkám/webmasterovi protože i přesto že minulý vzhled blogu se mi líbil, tenhle je určitě lepší!! líbí se mi jak jste rozdělili články, hledání pak bude určitě jednodušší Jsem zvědavá čím nás překvapíte příští rok D

7.7.2015 12:21:22

Verůn:

Ahoj Bell, zkoušela jsem ho a byl fajn. Pokud netrpíš nějakým hodně závažným typem, tak by Ti to mohlo pomoct .

2.7.2015 18:49:39

Bell:

Ahoj, už jste zkoušeli ten odvar z bobkového listu na akné? Moc by mě to zajímal

2.3.2015 20:18:37

ell:

Barča: zkus vinted

1.3.2015 21:51:45

Barča:

ahojky, chcem sa spýtať na nejakú stránku s predajom a výmenov oblečenia,triedila som šatník, poznáte niekto nejakú dobrú prosím? )

14.2.2015 19:57:05

leniehrenbergerova:

Ahojky nevíte někdo co na spálené vlasy po žehličcke kromě ostříhání ?

12.2.2015 23:21:20

PáJinkaa:

Skvělá stránka! aji na Fb

12.2.2015 14:23:34

S.:

Baša: Jedině zajít ke kosmetičce, ona tě jich zbaví. Chodit pravidelně

11.2.2015 21:41:55

Baša:

Jú ozaj, nemali by ste nejaký tip na čierne bodky v oblasti nosa?

4.2.2015 09:18:02

Verůn:

Slečny, co nejdříve se budu snažit na všechny Vaše dotazy odpovědět . Odpověď najdete zde nebo na Facebookové stránce .

2.2.2015 17:41:51

Domuše:

Ahojte holkyneznáte nějakej trik nebo nějakej krém nebo prostě cokoliv na kruhy pod očima?Ráno když se probudím tak to vypadá hrozně i když jsem dostatečně vyspaná předem díky

2.2.2015 12:37:50

Pharme564:

Very nice site!

31.1.2015 12:44:07

Johne399:

I really like your writing style, fantastic information, thanks for putting up bbfkdegecgba

29.1.2015 13:21:22

Luce:

Ahoj, nemohl by mi někdo poradit co mám dělat s vlasy? Po umytí je mám hezky kudrnaté, ale přes noc se mně vždy zvláštně přeleží, že je musím okamžitě stáhnout aby se mně nikdo nelekl

29.1.2015 00:04:36

Baša:

Zdravím! Mňa by celkom potešili články/motivačné fotky od adminky(niek?) ktorá sa venuje zdravému živ. štýlu. Inak vám všetkým držím palce a prajem krásny deň xx

25.1.2015 20:23:05

Peeta:

Prosím cokoliv na objem vlasů! Hlavně aby to fungovalo

11.1.2015 12:34:30

Káčes:

Ahoj Šárko, podívej se do rubriky Články, je tam celý seznam

10.1.2015 19:57:02

Sarka*16:

Holky neznáte nějakou komedii nebo romantickej film teď na večer?

10.1.2015 14:55:35

Lucy:

Ano..přesně černý tečky to je to co mě trápí )

7.1.2015 17:20:18

Peeta:

To taky no

7.1.2015 17:13:38

Dagmárek:

Hej Peeto.. Spíš na černý tečky

6.1.2015 20:08:38

Peeta:

Ahoj holky, mohly by jste mi poradit něco na mastnou pleť? Děkuju

4.1.2015 15:04:38

Dagmárek:

Děkuji Lucy, píšu ti zprávu

3.1.2015 18:46:20

Lucy:

přeju hodně štěstí se sciama ...já je dělala minulej rok a můžeš mi prosím poradit nějaky protahovaní ....na provaz a roštěp ??

3.1.2015 16:49:45

Verůn:

Tak to hodně štěstí, hlavně s těmi SCIO testy .

3.1.2015 16:10:04

Dagmárek:

Že se naučím provaz i na druhou nohu a roštěp A taky, že si začnu zkoušet SCIA abych udělala příjmačky

3.1.2015 14:35:15

Verůn:

Vítej u nás, Minnie .

3.1.2015 14:33:49

Minnie:

Ahoj

2.1.2015 20:19:53

Verůn:

Jůů, už i Dagmarka tu je :3. A copak sis dala?

2.1.2015 20:05:18

Dagmárek:

Jojo dala Celkem dost, tak se uvidí

2.1.2015 19:16:47

Verůn:

Tak co, slečny? Daly jste si nějaké novoroční předsevzetí?

2.1.2015 18:30:35

Peťula:

Ahojky

2.1.2015 15:45:27

Anne:

Lúca: Ďakujem ti...

2.1.2015 15:43:03

Lůca:

Anne: tady máš odkaz : http://www.inhair.cz/salerm-biokera/957-salerm-biokera-sampon-proti-mastnym-vlasum-8420282032773.html

2.1.2015 15:42:23

Lůca:

Anne: kamarádka mi vyprávěla o tomto Salerm Biokera,ale stoji asi 400,- nebo to zkus přírodní cestou

2.1.2015 15:36:54

Anne:

Neviete niekto nejaký šampón alebo balzam, proste hocičo na mastné vlasy? Vopred ďakujem...

2.1.2015 15:35:57

Lůca:

Kajo: Já na suché vlasy a suchou pokožku dělám toto: Tři lžíce panenského oleje rozmícháme či rozmixujeme s jedním žloutkem vlastně na jakousi domácí majonézu. Pak přidáme pár kapek citronu či jablečného octa. Rozmícháme, naneseme na vlasy, zabalíme do fólie a nakonec do ručníku. Vydržíme tak dlouho, jak to jen bude možné. Poté obklad pořádně opláchneme a umyjeme si vlasy.

1.1.2015 23:46:18

véčko :

Káča já už chápu proč nechodis skoro ven

1.1.2015 23:44:25

kaja:

ahojte dievcence co mi odporucate na suche vlasy?

1.1.2015 22:20:23

Anne:

Krásny Nový rok Vám prajem...

1.1.2015 21:58:34

Maťi:

Ahojte, Šťastný Nový rok želám

1.1.2015 20:33:36

Amichaela:

Zdravím jak se máte slečny? je super že je i stránka Jak jste užily Silvestra?

1.1.2015 14:59:08

Nessa :

Všetko dobré do nového roku želám

Poslední aktivita

19.dubna 17:01

Verůn

Nová recenze

19.února 12:12

Verůn

Nový článek

5.února 14:15

Verůn

Nový článek

3.února 14:56

Káčes

Nový recept

30.ledna 21:21

Káčes

Nový článek

Registrace

Zapomenuté heslo